Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku, 30dkg moluky, 1 celé vejce a dáme na chvíli vychladit. Připravíme si tvarohovou náplň: 1 tvaroh (vanička), cca lžíce Solamylu nebo pudinkového prášku,citronová kůra, strouhaný muškátový oříšek, cukr, sníh z 1 bílku Oloupeme dvě větší jablka. Malý pekáček (přibližně poloviční velikosti klasického plechu) vymastíme, a nahňácáme do něj polovinu těsta, (pekáč je vlastně jen veliká formička, tak úplně stejně). Na těsto nandáme či spíše vylijeme tvarohovou náplň, kterou poklademe silnějšími plátky oloupaných jablek. Mírně posypeme skořicí a troškou cukru a přikryjeme druhou polovinou těsta. Protože však nápň je téměř tekutá - na vrchní placku použijerme jednoduchý fígl. Ustřihneme si pečící papír velikosti odpovídající pekáčku, papír dobře pomoučíme a těsto na něj hńácáme stejně tak jako první polovinu do pekáčku, aby se nelepilo, nemusíme se bát moučit. Těsto potom i s papírem přeneseme do pekáčku a papír s vrchu sloupneme (s papírem nepečeme!). Těsto propícháme vidličkou a pečeme do růžova. Kdo chce, může ještě potom pocákat čokoládou, ale to už je přímo luxus, stačí pocukrovat. Řezy doporučuji krájet až studené, kvůli zatuhnutí náplně.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek